Seppo Mäkinen: Nautilos, luonnos.

Seppo Mäkinen, rakennustekniikan diplomi-insinööri, tutkii ja testaa lumi- ja jäärakentamista sekä toteuttaa kokeellisia lumirakennuksia. Hän on kehittänyt lumirakentamista mallintavia tietokoneohjelmia sekä kehittänyt menetelmiä lumirakennusten lujuus- ja muodonmuutosmittauksia varten. Mäkinen toimii opettajana Oulun yliopiston arkkitehtuuriosastolla. Hänen tutkimusraporttejaan on julkaistu Oulun yliopistossa.

Nautilo

Nautilo-teos on kolmen taiteilijan yhdessä toteuttama ainutkertainen installaatio: Seppo Mäkinen, lumi- ja jäärakentaminen, Kristiina Ljokkoi, kuvamaailma sekä Petri Kuljuntausta, äänimaalma.

Jäätynyt vesi tarjoaa suojan sekä elämyksellisen kokemuksen vedenalaista maailmasta, jonka voi kokea keskellä talvea ja Oulun kaupunkia. Äänimaailma lumigalleriassa pohjautuu Itämeren vedenalaista äänimaailmaa kartoittavan hankkeen äänityksiin, josta Suomen osalta vastaa Suomen ympäristökeskus SYKE. Hydrofoniäänitykset on tehty pinnan alla eri äänityspisteissä Suomenlahdelta Perämerelle.

Lumigallerian Mäkinen rakentaa Oulun taidemuseon terassille. Sen halkaisija on 5 metriä. Rakentaminen kestää kaksi viikkoa.

Näyttelyt:
Checkpoint Leonardo

Oulun taidemuseo
24.1.-15.3.2015

Luennot:
Oulun taidemuseo 24.1.2015 13.10-13.30
Lumesta ja jäästä taideteoksia ja lumigallerioita

SNOWHOW Oy
www.snowhow.fi