Pasi Rauhalan kotimuseo

Pasi Rauhala (1978) on Lohjalla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut sekä Kuvataideakatemiasta että Aalto-yliopiston Median laitokselta. Rauhalan taiteessaan käsittelemät teemat liittyvät arkeen ja elämään. Teokset ovat usein paikkasidonnaisia installaatioita, jotka tavalla tai toisella ovat vuorovaikutuksessa katsojaan. Rauhala pelaa teoksissaan usein mittakaavalla ja yllyttää ihmiset leikkiin mukaan.

Pasi Rauhalan Kotimuseo

Pasi Rauhalan Kotimuseo -projekti alkoi kesällä 2011 Hämeenlinnan taidemuseon piharakennuksessa. Teos oli käytännössä kolmen huoneen kokonaisuus sijoitettuna 1970-luvulle. Kotimuseo on Pasi Rauhalan kokonaisvaltainen taideteos, jossa hän pyrkii ymmärtämään aiempien sukupolvien elämää siirtämällä oman synnyinvuotensa 30 vuotta ajassa taaksepäin. Samalla hän tulee rakentaneeksi itselleen uuden identiteetin, suvun ja koko elämän. Rauhala pohtii teoksessaan, mitä hänestä olisi tullut ja mihin olisi päätynyt, jos tilanne olisi ollut toinen. Hämeenlinnan taidemuseossa esitetty kokonaisuus kietoutui 1970-luvun tapahtumien ympärille.

Oravilla Pasi Rauhalan tarinassa palataan hieman taaksepäin 1960-luvulle. Pasi, ajan ongelmalapsi, saapuu kesätöihin Jyväskylään ja asettuu asumaan Oravien perheeseen. Visiitti venyy kuitenkin paljon pidemmäksi, sillä kesän jälkeen Pasin äiti ei suostukaan ottamaan poikaansa takaisin kotiin.

Grafiikkaa ja Pasi 60-luvun kodissa on näyttely näyttelyn sisällä. Kapinoivan Pasin olemassaolo perheessä näkyy erilaisina esineinä, ääninä ja päiväkirjoina.

Näyttelyt:
Pasi Rauhalan Kotimuseo, Jyväskylä 15.3.–

Luento 18.5 klo 16.30:
Pasi Rauhala:
Vuorovaikutteisuus nykytaiteessa

Lisätietoa taiteilijasta:
pasirauhala.com

Pasi Rauhalan Kotimuseo-projekti:
kotimuseo.com